Rondje Wijk aan Zee(1).jpg

Rondje Wijk aan Zee Wandelend de omgeving ontdekken

Het rondje Wijk aan Zee is een route van 5,5 kilometer door het landschap om onze mooie kustplaats heen. Tijdens de wandeling, waar u ongeveer 1,5 uur over doet, neemt u een bijzonder kijkje in het verleden van Wijk aan Zee.

Foto's: Rondje Wijk aan Zee

Bekijk de website
Rondje Wijk aan Zee(3).jpg

Twee wandelroutes Geniet van de natuur

Naast de route Rondje Wijk aan Zee van 5,5 kilometer, kun je ook kiezen voor de Dorpswandeling. Deze wandeling is ook goed geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. 

Van beide routes zijn informatieboekjes verkrijgbaar bij het Toeristen Informatie Punt, Primera Ed van de Watering en de Spar.

Bekijk de routes
Rondje Wijk aan Zee(2).jpg

Wijk aan Zee in oorlogstijd Met digitale audiotour

Welkom bij de wandeling door Wijk aan Zee in oorlogstijd. De wandeling voert langs plekken in Wijk aan Zee die een rol speelden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met de app, die niet gedownload hoeft te worden, maar in een browser te bekijken is, kunt u foto's bekijken en informatie over plekken in Wijk aan Zee die een rol speelden in de Tweede Wereldoorlog lezen en beluisteren.

Digitale audiotour
Het Hoge Duin - Uitzicht(1).jpg

Over de duinen In en rondom Wijk aan Zee

Wijk aan Zee ligt aan het Noordhollands Duinreservaat, dat met 5300 hectare een van de grootste natuurgebieden van Nederland is. De duinen bieden bescherming tegen de zee, spelen een belangrijke rol bij de drinkwaterzuivering en vormen een buitengewoon waardevol natuur en recreatiegebied. In het drukbevolkte Noord-Holland vervult het duingebied bovendien een onmisbare recreatieve functie.

De duinen zijn een heerlijke plek om wandelend of fietsend te ontdekken. Geniet ervan!