Het Hoge Duin - Fietsverhuur(1).jpg

Fietsverhuur Ga op pad in de natuur

De omgeving van ons hotel is zeer geschikt om per fiets te ontdekken. In het prachtige duingebied vindt u tientallen kilometers aan fietspaden.

Wij verhuren fietsen met zeven versnellingen voor € 12,50 per fiets per dag. We raden u aan om uw huurfiets van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Dit kunt u ter plekke bij de receptie doen of voor aankomst via 0251 374 202.

Fietsroute duingebied.jpg

Fietsroute door de duinen 31 kilometer

Deze route brengt u van Wijk aan Zee door het Noordhollands Duinreservaat langs Castricum richting Egmond-Binnen. De terugweg loopt deels over andere paden.

Deze fietsroute staat op Route.nl.

Naar Route.nl
Fietsroute Langs bunkers en forten.jpg

Langs bunkers en forten 60 kilometer

Ontdek de rijke historie van de regio en fiets langs bunkers en forten. U ontdekt onder meer de overblijfselen van de forten van de Romeinen en van de Stelling van Amsterdam en de Atlantikwall.

Laat u niet direct afschrikken door de lengte van 60 kilometer. Het is ook goed mogelijk om een gedeelte van de route te fietsen.

Bekijk routeboekje (PDF)
Fietsroute Langs buitenplaatsen en kastelen.jpg

Langs buitenplaatsen en kastelen 50 kilometer

Welgestelde stedelingen investeerden vanaf het einde van de 16e eeuw hun spaargeld in landhuizen. Dit deed men om ‘s zomers de stank en de drukte van de stad te vermijden. Daarom liggen buitenplaatsen meestal in landschappelijke gebieden die vanuit de stad goed bereikbaar waren.

Deze fietsroute brengt u langs verschillende mooie locaties. Geniet van het bijzondere cultuurlandschap!

De gehele route is 50 kilometer, maar u kunt ook een gedeelte van de route te fietsen. 

Bekijk routeboekje (PDF)
Fietsroute Pollution Art Festival.jpg

Fietsroute Pollution Art Festival Langs kunstwerken van afval

Pollution Art Festival is een initiatief van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Velsen en Zandvoort. Van afval zijn kunstwerken gecreëerd die met elkaar zijn verbonden door middel van een fietsroute.

U kunt er ook voor kiezen om in de buurt van het hotel te blijven en niet verder te fietsen dan IJmuiden of om uw eigen draai aan de route te geven.

Foto: Heemskerk Zee van Tijd

Bekijk de route