Lees meer

Welkom in Wijk aan Zee Ontdek de prachtige omgeving

Vanuit ons hotel kunt u gemakkelijk alle kanten op. Kiest u voor een strandwandeling, een fietstocht door de duinen, een rondleiding langs oorlogsbunkers of toch voor een dagje winkelen in Haarlem?

Wij geven u graag tips om uw verblijf nóg leuker te maken. U ontdekt ze op deze pagina.

Fietsroute duingebied.jpg

Fietsroutes Om de omgeving te ontdekken

Wij hebben een aantal mooie fietsroutes voor u verzameld. Zo kunt u ontspannen genieten van de omgeving. Veel fietsplezier!

Bekijk de fietsroutes
Rondje Wijk aan Zee - Boekjes - Foto TIP.jpg

Rondje Wijk aan Zee Route van 5,5 kilometer

Het rondje Wijk aan Zee is een route van 5,5 kilometer door het landschap om onze mooie kustplaats heen. Tijdens de wandeling, waar u ongeveer 1,5 uur over doet, neemt u een bijzonder kijkje in het verleden van Wijk aan Zee.
Lees meer
Het Hoge Duin - Uitzicht(3).JPG

Dorpswandeling Wijk aan Zee

Deze speciaal uitgestippelde dorpswandeling door Wijk aan Zee is een mooie manier om de kustplaats te ontdekken. Ook als u minder goed ter been bent, is deze route goed te doen. U volgt namelijk alleen verharde paden en zo min mogelijk steile hellingen. De rondwandeling trekt voornamelijk door het centrum van ons dorp en neemt u middels nostalgische plaatjes mee terug in de tijd.

De wandeling loopt langs historische foto's die op 20 plekken in Wijk aan Zee geplaatst zijn. Een boekje met de route is verkrijgbaar bij het Toeristen Informatie Punt, Voorstraat 12 in Wijk aan Zee. Geopend van vrijdag t/m maandag van 13:00 tot 17:00 uur.

Bekijk alle wandelroutes
Bunkertour(2).jpg

Bunkertour Met startpunt in ons hotel

Elke 4e zondag van de maand wordt er een speciale bunkerrondleiding georganiseerd. Strandhotel Het Hoge Duin is het startpunt van deze rondleiding. De aanvang is om 11:30 uur en de tour duurt ongeveer 3 uur. Toegang is € 12,00 per persoon, inclusief consumptie.

Lees meer
Het Hoge Duin - Strand(1).jpg

Blokarten Op het strand

Blokarten op het strand van Wijk aan Zee is een echt origineel uitje. De sportieve activiteit is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar en is niet moeilijk om te leren. Na enkele tips en een korte instructie kunt u al starten.

Vanaf € 30,00 per uur.

Bekijk website
Huis van Hilde.jpg

Huis van Hilde In Castricum

Het Huis van Hilde is een museum dat zich richt op de archeologie en geschiedenis van Noord-Holland. Het Huis biedt onder meer tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en speciale vakantieprogramma’s aan.

Huis van Hilde opende in januari 2015 de deuren als Archeologiecentrum Provincie Noord-Holland. Direct was het centrum een succes, zowel bij het grote publiek als in de media. Het Huis van Hilde werd zelfs genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award.

Foto: Huis van Hilde

Bekijk website
Haarlem Marketing - Hans Guldemond.jpeg

Welkom in Haarlem Dagje naar de stad

Het hele jaar door is er veel te beleven in Haarlem. De hoofdstad van de provincie Noord-Holland staat bekend om haar aantrekkelijke culturele aanbod, vele winkels en gezellige restaurants en cafés. Prachtige monumentale panden getuigen van een rijke geschiedenis. Ideaal voor een dagje uit of een stedentrip.

Bezoektips:

  • Bezoek de Grote of Sint Bavokerk. Deze prachtige laatgotische middeleeuwse kruisbasiliek torent hoog boven de stad uit.
  • Een werkende brouwerij in de Jopenkerk, waar u het grand café, taproom en restaurant kunt bezoeken.
  • Het Teylers Museum. Ontdek de wonderen van kunst en wetenschap in Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. Kunst van beroemde meesters, miljoenenoude fossielen, peperdure boeken en vernuftige instrumenten.

Foto: Haarlem Marketing - Hans Guldemond

De Bazaar In Beverwijk

De Bazaar is een combinatie van winkels, outlets en kramen met producten uit alle delen van de wereld. Op vrijdag is De Bazaar vanaf 13:00 deels open: de versmarkt, enkele outlets en het grote buitenterras met de wereldkeuken.

Zaterdag en zondag zijn alle winkels tussen 10:00 en 18:30 uur open. De food stands zijn geopend tot 19:30 uur.

Bekijk website